Listy oczekujących
Parking pełny? Dołącz do listy oczekujących i dostań miejsce, gdy ktoś je zwolni.
Chcesz zarezerwować miejsce, ale parking jest pełny? Dołącz do listy oczekujących. Jeśli ktoś zwolni swoje miejsce, Tidaro automatycznie przydzieli je Tobie.
Dobrze wiedzieć: Niektóre funkcje opisane w tym artykule są dostępne tylko w wybranych planach Tidaro. Jeśli nie widzisz danej funkcji w aplikacji, skontaktuj się z administratorem Tidaro w Twojej firmie.
W skrócie
- Jeśli w wybranej strefie nie ma wolnych miejsc, kliknij Dołącz do listy oczekujących (w aplikacji webowej: Join the waiting list).
- Możesz być na kilku listach jednocześnie i sprawdzać swoją pozycję na każdej z nich.
- Gdy zwolni się miejsce, zostanie Ci przydzielone automatycznie, a Ty dostaniesz powiadomienie.
- Z listy możesz się wypisać w dowolnym momencie.
Jak dołączyć do listy oczekujących
W aplikacji mobilnej
- Zaloguj się do Tidaro i w zakładce Parkingi przejdź do Zarezerwuj.
- Z listy rozwijanej u góry ekranu wybierz strefę parkowania.
- Jeśli w wybranym dniu nie ma wolnych miejsc, wybierz Dołącz do listy oczekujących.


Na ekranie pojawi się komunikat Dodaliśmy Cię do listy oczekujących. Możesz dołączyć do wielu list.

W aplikacji webowej
- Z menu głównego przejdź do zakładki Spots, a następnie do Book a spot.
- Wybierz strefę z listy Choose parking spot area.
- Jeśli wszystkie miejsca w tej strefie są zarezerwowane, kliknij Join the waiting list.

Aplikacja pokaże Twoją pozycję na liście oczekujących.

Jak sprawdzić swoją pozycję na liście
W aplikacji mobilnej informacje o Twoich pozycjach na listach oczekujących znajdziesz na ekranie głównym, w zakładce Parking.

W aplikacji webowej pozycję zobaczysz zaraz po dołączeniu do listy.
Jak wypisać się z listy oczekujących
W aplikacji mobilnej
- Aby wypisać się ze wszystkich list naraz, kliknij Wypisz z wszystkich.
- Aby wypisać się tylko z jednej listy, wybierz Pokaż listy oczekujących, a następnie kliknij Wypisz z listy przy wybranej liście.
- Potwierdź, klikając OK.

W aplikacji webowej
- Kliknij Get off przy liście oczekujących na dany dzień.
Z listy możesz się też wypisać w zakładce Home.

Co się stanie, gdy zwolni się miejsce
Wolne miejsce zostanie automatycznie przydzielone Tobie. Na telefonie zobaczysz powiadomienie. Dotknij go, aby wyświetlić szczegóły rezerwacji.

W aplikacji webowej przejdź do zakładki Home i kliknij Locate, aby zobaczyć na mapie, które miejsce zostało Ci przypisane.

Co się stanie, jeśli zarezerwuję miejsce w innej strefie
Jeśli czekasz na liście w jednej strefie, a chcesz zarezerwować wolne miejsce w innej, aplikacja mobilna poprosi Cię o potwierdzenie rezerwacji tego miejsca. Po potwierdzeniu zostaniesz usunięty z listy oczekujących.

Następnie zobaczysz szczegóły rezerwacji. Możesz wtedy zwolnić rezerwację, jeśli jednak jej nie potrzebujesz, albo zobaczyć miejsce na mapie.