Zwalnianie miejsca parkingowego
Udostępnij swoje miejsce parkingowe wszystkim lub konkretnej osobie, gdy go nie potrzebujesz.
Jeśli masz stałą rezerwację albo zarezerwowane miejsce parkingowe na konkretne dni, a nie będziesz z niego korzystać, możesz je zwolnić. Dzięki temu inne osoby mogą je zarezerwować.
Dobrze wiedzieć: zwolnienia miejsca nie możesz cofnąć samodzielnie. Jeśli chcesz odzyskać miejsce, skontaktuj się ze swoim administratorem.
Jak zwolnić miejsce parkingowe
W aplikacji mobilnej
- Przejdź do zakładki zwolnij.
- Wybierz dni, na które chcesz zwolnić miejsce.
- Kliknij zwolnij miejsca.
- Wybierz, komu chcesz udostępnić miejsce: do wspólnej puli (dla wszystkich użytkowników aplikacji) albo konkretnej osobie z listy.
- Zatwierdź przyciskiem potwierdź.
Uwaga: Udostępnianie miejsca konkretnej osobie jest opcjonalne. Jeśli nie widzisz tej możliwości, Twój administrator mógł ją wyłączyć.

W aplikacji webowej
- Z menu głównego przejdź do sekcji spots i wybierz zakładkę release spots.
- Na liście swoich zarezerwowanych miejsc kliknij zielone okręgi przy tych, które chcesz zwolnić.
- Potwierdź przyciskiem release u dołu ekranu.
